Hoe kun je quinoa bereiden?

Quinoa bereiden

Je zult quinoa vast en zeker al wel eens gezien hebben. Wellicht in combinatie met een heerlijke stukje vlees of vis. Misschien in een vegetarische vorm? Maar hoe kun je quinoa bereiden? Hieronder diverse gerechten wat zeer eenvoudig te bereiden is en erg goed zal smaken!

Quinoa met spekjes en cherrytomaten

Ongeacht welk gerecht jij graag wilt bereiden, zorg er altijd voor dat de quinoa wordt gewassen! Hiermee behoudt jij de lekkere smaak en zal jouw gerecht smaken zoals het hoort.

Wanneer jij de quinoa hebt gewassen, dan kan je het met een flinke hoeveelheid water op het vuur zetten. Voeg hierbij een groenten bouillon blokje toe en breng het aan de kook. Ondertussen bak jij in een andere pan de spekjes lekker crispy. In de tussentijd snij jij de cherrytomaten in partjes en voeg je dit aan het einde van de bereiding toe. Even op smaak maken en lekker genieten!

Quinia met zalm en basilicum

Uiteraard kun je dit gerechten ook aanvullen met een ander stuk vis. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naar gaat. Zo ook bij dit gerecht is het belangrijk om de quinoa te wassen alvorens je het gaat koken. Ook weer met ruim water op het vuur zetten. In het water voeg jij alvast vier blaadjes basilicum toe en breng je het aan de kook. In de tussentijd bak jij de zalm op de huid. Deze laat je eventjes afkoelen zodat de garing goed door de hele vis heen gaat.

Daarna leg jij de zalm in een ovenschaal en voeg jij basilicum hieraan toe. Je kunt ervoor kiezen om een stukje citroen erbij te leggen en vervolgens gaar jij hem af in de oven. Eet smakelijk!