De leukste lunch ideeën

Iedereen moet natuurlijk eten in de middag. Daarom is het belangrijk dat je een goede en lekkere maaltijd maakt. De maaltijd kan koud of warm zijn. Zorg wel dat het niet teveel tijd kost om de maaltijd te maken, want de meeste pauzes duren maar een half uur tot drie kwartier. Wel is het van belang om samen te lunchen als dat mogelijk is. Natuurlijk blijft er ook altijd een mogelijkheid over om lekker uit eten te gaan.

Brood

Bij lunch denk je natuurlijk als eerst aan brood. Maar je kan veel meer doen met brood, dan er alleen pindakaas op smeren. Bekende voorbeelden zijn tosti’s, wentelteefjes en sandwiches. Je kan het brood ook vervangen door crackers of beschuitjes en daar dan een gezonde spread op te smeren. Zo zie je maar weer dat je brood op verschillende manieren kan eten.

Opwarmmaaltijden

Voor als je restjes van de avond ervoor over hebt, kan je die bewaren voor de lunch en vervolgens opwarmen. Denk maar aan nasi, pasta of pizza. Het smaakt natuurlijk niet geweldig maar alles is beter dan eten weggooien. Als je geen maaltijd over hebt, dan hebben ze bij de supermarkt ook allerlei soorten opwarmmaaltijden. Alleen zijn de prijzen aan de dure kant en zitten er veel smaakversterkers in. Met smaakversterkers wordt er zouten bedoeld. Daarom kan je beter je zelfgemaakte maaltijd meenemen.

Groente en/of fruit

Voor een frisse lunch kiezen mensen meestal groente en/of fruit. Als je een lunch wilt met fruit of groente dan wordt er meestal gekozen voor salades. Salades zijn makkelijk om te bereiden en vervolgens mee te nemen. Verder kan je ook groentewraps of groentesoep maken. Fruit kan je ook eten als tussendoortje. Kortom je krijgt er geen genoeg van.

Lunchen in een restaurant

Als je geen zin hebt om zelf een maaltijd klaar te maken, dan kan je altijd nog ergens uit eten gaan. Wel moet je rekening houden dat als je uit eten gaat het langer duurt dan drie kwartier. De meeste restaurants bieden wel lunchformules aan, dus is het niet moeilijk om er een te vinden. Een voorbeeld daarvan is een restaurant in Haarlem genaamd Woodstone Pizza and Wine. Daar kan je terecht voor pasta, pizza, salades en natuurlijk desserts. Ook bieden ze veganistisch eten aan. Kortom er is altijd wel wat lekker te vinden om te lunchen.