Barbecueën in de winterperiode

Ondanks dat het weer steeds wat minder wordt om ons heen, betekent het niet dat we geen leuke dingen doen kunnen buiten. Hetgeen wat voor namelijk in de zomer gebeurd, maar ook zeker in de winter kan is het fenomeen barbecueën. Het enige wat je misschien nodig hebt is een overdekte plek of een eigen gemaakte overdekte plek. Zo kan de barbecue niet gauw nat worden en kan jij zonder enige probleem het barbecueën voortzetten. Dus mijn advies is, zolang het nog kan en leuk is moeten we dit gewoon voortzetten tijdens de winterperiode. Neem bijvoorbeeld een kamado bbq.

 Dit soort barbecues zijn zeer gewilde onder de echte barbecueliefhebbers, sterker nog deze barbecues worden steeds populairder. Het zijn massief, voornamelijk keramische barbecues die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en houden daarom zeer goed de warmte en vocht vast. Dit komt omdat de barbecue boven en onder volledig afsluitbaar zijn. Hierdoor kan men de hitte goed reguleren waardoor er een constante temperatuur ontstaat en je dus perfect kan grillen. Zo creëer je een zelfgemaakt en heerlijk stukje vlees.

De kamado (Japanse woord voor over) heeft een geschiedenis die eigenlijk al duizenden jaren teruggaat. Het waren eerst houtgestookte ronde, kleine potten die vastzaten in de grond. Door de vormgeving en gebruikte materialen kon de kamado bijzonder goed de warmte vasthouden. Door deze eeuwenoude kooktechniek brachten de Amerikaanse soldaten de kamado naar de VS vlak na de tweede wereldoorlog.

Deze kamado grill is in alle soorten en maten beschikbaar. Daarbij zijn er ook verschillende merken beschikbaar. De meest populaire barbecues zijn van Big Green, Kamado Joe en The Bastard. Er zijn ook nog andere merken te bedenken, zoals Primo Grill, Grill Guru Monolith en Inferno. Al met al zou ik gewoon even de website bezoeken om te kijken wat voor toffe barbecues er allemaal beschikbaar zijn.